רעש מטריד ממפעל סמוך

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/03/2019 | 10:40 | מאת: ר

שלום בקרבת ביתי(300-400 מטר) נמצא מפעל אשר לעיתים בשעות הלילה מפעיל מכונה אשר לא עושה רעש גדול אך נשמעת ומפריעה לי לישון. המכונה לרוב עובדת ונשמעת במשך היום, אך בלילה כמובן ששומעים אותה בצורה מטרידה יותר. מה החוק מאפשר לי פה והאם גם רעש קל אך בשעות הלילה, מבחינת החוק מהווה הפרעה?

כמו שכתבת, זה רעש מטריד והמרחק מהמפעל לבית די גדול. יש מספר אפשריות לפנות למפעל ולראות אם יוכלו לצמצם הפעלת הציוד בשעות הלילה, בשביל יחסי שכנות טובים. אם הרעש לא חורג מהמותר אי אפשר להכריח אותם. לפנות לרשות המקומית שיבדקו שפעילות המפעל בהיבט הרעש תקין. אם לא תקין יוכלו לפעול לשיפור, אחרת... אין הרבה מה לעשות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות