סוללה שנזלה בצעצוע של תינוק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/02/2019 | 17:57 | מאת: ענבל בל

שלום איחסנתי צעצוע בתוך קופסא למשך שנתיים. באותו קופסא היו צעצועים נוספים. היום גילתי נזילה של הסוללה(שרציתי להחליף אותה) שממש צבעה את התחתית של הצעצוע בצבעים מוזרים(כנראה של העטיפה של הסוללה). את הצעצוע הוצאתי מהבית אבל אני מודאגת מכך שהילדים נחשפו לחומר באוויר...או דרך מגע בצעצועים אחרים(שהיו עם אותו צעצוע בארגז). החשש שלי שעם הזמן הילדים הכניסו צעצועים אחרים...או נגעו בצעצוע הזה ונחשפו לחומר (הנזילה היתה בתחתית הצעצוע) מה לעשות?

27/02/2019 | 20:59 | מאת: ענבל בל

מוסיפה...מה לעשות עם הסוללות? מה לעשות עם צעצועי הילדים האחרים? ודבר נוסף,הסוללות הן סוללות אדומות שרשום עליהן באנגלית kids ומשהו ומצויין עליהן 0% קאדיום. זה משנה משהו?

תנקי את המשחקים, במים וסבון אם אפשר או במטליות לחות. מעבר לזה אין בעיה. כתוב על הסוללות שלא מכילות קדמיום, שהוא חומר בעיתי, כך שאומרים לך שאין בעיה מבחינת החומרים שבונים את הסוללה לילדים.

28/02/2019 | 09:07 | מאת: ענבל בל

תודה רבה על המענה המהיר אז זה אומר שאפשר פשוט לזרוק את הסוללות התקולות? התמונה שצרפתי היא של סוללה תקינה מהצעצוע. כלומר אם הילדים שלי נגעו בחומר של הבטריה -בצעצוע כשלא שמתי לב. לא נחשפו למשהו מסוכן ?

אפשר לזרוק הסוללות התקולות. רק אם אפשר למכל למחזור סוללות. ונכון. הסיכון במגע עם סוללות נוזלות שלפעמים גורמות לגירוי קל בעור. אם זה קורה, לשטוף עם הרבה מים וסבון. כנראה שהסוללות אפילו לא גרמו לזה, כך שהכל טוב. המערכת לא מאפשרת לי לראות את התמונה שצרפת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות