שאלה לגבי חומרי חיטוי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/02/2019 | 14:47 | מאת: מישהי

שלום, במטבח מוסדי צריכים להשתמש בחומר חיטוי מיוחד עבור פירות וירקות. האם זה בסדר לשים ירקות לאחר קילוף בחומר החיטוי? האם יש בזה איזושהי בעיה או סכנה? או שצריך לשים בחיטוי רק לפני הקילוף? בכל מקרה, הכל עובר בסוף שטיפה במים.... תודה!

לא! יש לשטוף ולבצע חיטוי לפני קילוף. אסור לערבב בין מקולף ללא מקולף... ועוד הנחיות רבות המופיעות בחוק, בתקנים, ברשיון העסק, באישור משרד הבריאות למקום, אישור הרשות המקומית ועוד. ממש לא מספיק שטיפה במים! מסוכן ועלול לפגוע באוכלים.

14/02/2019 | 07:47 | מאת: מישהי

תודה. הבנתי שאסור לערבב מקולפים ולא מקולפים, ושאסור רק שטיפה במים לאחר קילוף וכו'. רק לשם הבהרה נוספת- אם כבר יש לי רק ירקות מקולפים (שלא עברו חיטוי לפני), האם זה בסדר לחטא אותם ככה או שזה בעייתי?

בהנחה שאתם עסק הפועל ברשיון, יש לכם את הנחיות הרשות המקומית ומשרד הבריאות ויש לפעול בהתאם להם.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות