שתיית מים עם סבון באמבטיה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/02/2019 | 19:25 | מאת: קרן

שלום, בעלי הוא האחראי על האמבטיה לפעוט (בן כמעט שנתיים), לאחרונה ראיתי שכשהילד יושב באמבטיה הוא נוהג למלא כוס ולשתות ממי האמבטיה שמלאים סבון. בעלי אומר שהוא עושה זאת כבר לפחות שנה ואין בכך נזק. אני יודעת שאין בעיה בלשתות מדי פעם מים עם סבון בטעות, אבל שתיה מכוונת בכל יום מדאיגה אותי. האם יכול להיות שנגרם לילד נזק? תודה רבה!

04/02/2019 | 20:40 | מאת: קרן

(ושמפו לתינוקות שגם הוא במים). שוב תודה!

התשובה הקצרה: קצת איכס, אבל אם טעים לו, אז לא נורא. התשובה הארוכה מדובר בסבון, לא משנה סבון ילדים או סבון מבוגרים. ההבדל בעיקר ברגישות של עור הקטנים ולכן חומרים עדינים יותר, עדין סבון. מרכיב עיקרי של סבון הוא מים, שאר המרכיבים הבסיסיים שבונים את הסבון הם שומנים ומלחים וקצת חומרי ריח. אז, לוקחים מספר גרמים של סבון, ומוהלים בכל כמות מי האמבטיה, כך שבעצם מדובר בכמות קטנטנה של חומרים, שאין בהם סיכון בריאותי ממשי, בכמויות כאלה. אם הילד לא אלרגי, וכנראה שלא, וטעים לו... והאבא משקיע בילד, והם נהנים מהמשחק, שיהנו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות