עבודות ריתוך בצמוד לבית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/01/2019 | 10:14 | מאת: שני

שלום רב, בשבועיים האחרונים מתבצעות עבודות ריתוך בבית שצמוד אלינו, ממש 2-3 מטרים. בזמן העבודות היינו בבית עם תינוק. האם יש סכנה בקרינה גם כאשר לא רואים את הריתוך עצמו? יש חלונות וקירות גבס בין העבודות לבינינו והם לא אטומים, אבל לא ראינו ממש את האור, האם קרינת ה-uv עדיין יכולה להגיע לעיניים? בנוסף, האם אדי הריתוך מסוכנים גם בחלל פתוח? הם עובדים 2-3 מטרים מאיתנו אך אנחנו בתוך הבית וכמעט ולא הרחנו ריח חריג, אולמ פעמים ספורות ביותר. מה המרחק הבטוח מריתוך כשהוא נעשה בחוץ? תודה

בעצם ענית בעצמך על השאלות. קרינת UV היא כמו זו של השמש. אם לא נחשפים לה אין פגיעה. הקרינה לא קופצת דרך קירות וגם לא דרך חלונות. הריתוך מתבצע בחוץ לא במבנה, כך שהסיכוי לחשיפה נמוך. כמובן בלי מדידה לא ניתן לדעת מה החומרים ומה הכמויות באוויר ובמרחק של מספר מטרים בתוך מבנה. מתוך התיאור הסיכוי לאיזושהי חשיפה קטן מאוד עד אפסי. חשיפה של החיים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות