הפשרת מזון במיקרוגל בכלי פלסטיק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/01/2019 | 20:39 | מאת: אביב

להדגשה - אני מדבר על כלי פלסטיק שלא מיועד למיקרוגל. והשאלה האם הבעיה בפלסטיק כזה היא דוקא בחימום ולא בהפשרה? וההיגיון, כי בחימום נפלטים הכימיקלים מהפלסטיק למזון. ובהפשרה המזון ופלסטיק מגיעים רק לטמפרטורת החדר.

08/01/2019 | 20:44 | מאת: אביב

והשאלה לסיכום האם הפשרת מזון במיקרוגל (לטמרפטורת החדר) מותרת גם בכלי פלסטיק שלא מיועד למיקרו?

הכל תלוי בסוג הפלסטיק. יכול להיות שהפלסטיק תקין לגמרי מבחינת מגע במזון, רק בגלל חום המיקרו הוא מתרכך ומאבד צורה, והחברות לא רוצות תביעות כי הכלי התקלקל בחימום, ואז לא קשור בכלל למעבר חומרים.

08/01/2019 | 21:55 | מאת: אביב

תודה. השאלה אם יש בכלל סיכון, גם בכלי פלסטיק שכן יוצאים מהם כימיקלים בחימום. כי פה שזה רק הפשרה בטמפרטורת החדר אולי אין סיבה שיצאו כימיקלים?

אם הפלסטיק מאושר למזון, אין בעיה בהפשרה, מיקרוגל וכל שימוש סביר בכלי. ואם הפלסטיק מאושר למזון גם החומרים היוצאים, אם בכלל יוצאים, מאושרים למזון.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות