עבושה במקום עם אסבסט

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/01/2019 | 12:45 | מאת: שולי

שלום אני בהריון.בעלי עובד במקום עם אסבסט. האם יש איזושהיא סכנה לעובר? אני מתכוונת האם הנל עובר במצעים? בכלי האוכל? או באיזושהיא צורה?

לא ניתן לענות על השאלה

08/01/2019 | 21:42 | מאת: שולי

מדוע?

חסרים הרבה מאוד נתונים כדי לענות על שאלה מעין זו.

09/01/2019 | 14:44 | מאת: שולי

אנסה לחדד... בעלי עובד כבוחן רכב במכון לבדיקת רכבים. בגג החיצוני של המכון ישנו אסבסט. אין לו מגע ישיר עם הנ"ל אבל הבנתי שבתנאים מסוימים הנ"ל מתפרק... האם יש סכנה ד"ר?

עדין אין מספיק נתונים, אך יכולה לתת התיחסות כללית. אסבסט לא מתפרק. הוא מינרל טבעי שנשאר בצורתו. רק סיבים יכולים להשתחרר. אם הגג עשוי באמת מאסבסט (לא אסבסט צמנט או דמוי אסבסט) והוא לא שלם, אלא שבור ומתפורר אז... יכול להיות שסיבי אסבסט ישתחררו עם ישנה רוח והתפוררות. אז, אפשר לנשום סיבים לריאות. רק בריאות עלולה להיות פגיעה שעלולה להוביל למחלות ריאה. הסיכון, אם בכלל, לעובדים שם. אין קשר להריון. הסיבים פוגעים, אם בכלל, במערכת הנשימה, אין להם שום השפעה על הריון או על מערכות אחרות בגוף כי הם לא חודרים מהריאות לזרם הדם.

12/01/2019 | 22:45 | מאת: שולי

אוקיי תודה רבה אני מבינה שאין סכנה לישון לידו ולהשתמש באותם מצעים וכו.

על סמך מה שתארת קודם, נכון

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות