חומר רדיואקטיבי של הפט סיטי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/01/2019 | 13:20 | מאת: טל

שלום, אחותי עברה בתחילת השבוע את הבדיקה... מתי היא מפסיקה להקרין? יום אחרי הבדיקה היא קיפלה לי את הכביסה הנקייה, האם יכול להיות שהכביסה עם קרינה (יכול להיות מצב שהקרינה עוברת לבגדים)?

סביר להניח שהצוות הרפואי הסביר לה את התהליך ומה יש לעשות. לא יודעת איזה חומר בדיוק קבלה, אך הם אינם מקרינים החוצה ולא מהווים בעיה מעבר לה. כל הסביבה שלנו מלאה בחומרים רדיואקטיביים - המשמעות הנה חומרים שאינם יציבים ומתפרקים. חלקם מהר חלקם לאט יותר. חלקם פולטים קרינה מסוכנת החוצה וחלקם לא. במקרה של הבדיקה המתוארת, החומר בפעילות נמוכה, מתפרק במהירות בגוף, עד מספר ימים. חלקיקי הפרוק הרדיואקטיבי לא יכולים לעבור את הגוף ונבלעים. אין שום סיכון לכביסה הנקיה שלך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות