סיר נירוסטה שנשרף - מסוכן?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

01/01/2019 | 22:50 | מאת: דוד

שלום, סיר נירוסטה הושאר על האש בטעות ריק, ללא מים. הופיעו עליו כתמים, השריתי במים, חומץ וסבון ושמשתי בסקוטש עד שהכתמים כמעט ירדו, והפכו למאוד חלשים. אחרי הניקוי בישלתי בסיר ביצים - והופיעו בתחתית הסיר כתמים חדשים, וגם על הביצים הופיעו כתמים בצבע כתום. בנוסף, במים הופיעו פירורים בצבע חלודה. האם אפשר לאכול את הביצים? מה לעשות עם הסיר?

01/01/2019 | 22:53 | מאת: דוד

הופיעו עליו כתמים... ושפשפתי בסקוטש עד שהכתמים כמעט ירדו

לא יכולה לענות חד משמעית מאחר שאני לא יודעת איך הסיר נראה עכשיו וממה הוא עשוי בדיוק. נשרפו לי בימי לא מעט סירי נרוסטה. היו מצבים שקרצוף טוב אפשר המשך שימוש בהם. היו מצבים שלא ניתן היה להוריד את השכבה השרופה אז הסיר הלך למקום ששם סירים מסיימים את תפקידם. מעולם לא היה צבע חלודה או פרורים. לא אמורה להיות חלודה בנרוסטה, אלא אם הסיר לא עשוי בעצם מנרוסטה. בלי לדעת מה החומרים לא כדאי לאכול בשלב זה שום תבשיל מהסיר הזה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות