מיצובישי יפנית שנת 2015

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/12/2018 | 12:17 | מאת: ורד

שלום ד"ר אניי שוקלת.לרכוש מכונית מהסוג הנל. בזמנו היו שמועות לגבי פליטה רדיואקטיבית ממכוניות שיוצרו ביפן לאחר אסון פוקושימה. יש לי תינוקת ואני מאוד חוששת. מה דעתך בעניין?

אין לי דעה בענין. הפורום עונה על שאלות ולא מביע דעה ולא נותן יעוץ. כפי שכתבת היו שמועות...

30/12/2018 | 22:44 | מאת: ורד

יש או אין קרינה?

אם היית קוראת את התשובה היית רואה שקבלת תשובה מלאה לשאלתך. אנחנו חיים בסביבה של קרינה רדיואקטיבית וחומרים ראדיואקטיביים. אין דבר כזה שאין. יש לך ולתינוקת ולכל אדם חומרים רדיואקטיביים בגוף מאוכל שאנחנו אוכלים, מים שאנחנו שותים, אוויר שאנחנו נושמים. אין מצב קיומי ללא חומרים רדיואקטיביים. כל זה נקרא קרינת רקע. כל זמן שהקרינה במכונית לא עברה את קרינת הרקע, היא עברה את המכס ונבדקה, אז את יכולה להניח שהיא תקינה. אם היתה קרינה מעל קרינת הרקע היא לא היתה נכסנת לארץ. זה שאנשים שלא מבינים מפיצים מיתוסים שקריים סתם כך, ללא שום בסיס, לא מהווה סיבה להאמין בהם.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות