חדר דיסקציות במהלך שנה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/12/2018 | 11:16 | מאת: אנונימי

שלום, אני סטודנטית לרפואה, השנה אנחנו מבצעים דיסקציות מדי שבוע בחדר בו לכל גופה קיים מנדף שעובר ביקורת פעם בשנה לפי הנאמר לנו. יש לי מספר שאלות: האם משקפי מגן וחלוק (שמשמש אותי לפחות פעמיים בשבוע למשך שלוש שעות ולא עבר כביסה מזה 5 חודשים) הם אמצעי מגן מספיק טובים? האם יש צורך גם במסיכת חצי פנים? בנוסף לחלוק יש לי סוודר גם איתו אני נכנסת באופן קבוע, אך מתחתיו אני לובשת בגדים יומיומיים. האם הפורמלין עלול לדבוק גם בבגדים האלה והם צריכים לעבור כביסה נפרדת? ומעיל או סוודר אחר שאני לובשת עליהם ביציאה מהדיסקציה? המון תודה!

מניחה שקבלתם הדרכת בטיחות לעבודה בתהליכי הסיקציה. זה נדרש כמובן עבור כל תהליך שיש בו סיכון חשיפה לחומרים מסוכנים כולל ובפרט פורמאלדהיד והתכונות המיוחדות שלו. עיקר ההגנה היא העבודה במנדף. חשוב מאוד לא לבצע שום עבודה מחוצה לו וגם לוודא עבודה נאותה במנדף (מניחה שקבלתם הדרכה בהתאמה). אם המנדף לא מגן עליכם, אז נדרשת אספקת אוויר לנשימה, מסכה חצי פנים לא תתן מענה מספיק. משקפים מיועדים רק למנוע חדירה לעין של חלקיקים והתזות של חומרים מסוכנים. החלוק... 5 חודשים בלי להחליף??? רצינית??? ברור שיש לכבס אותו בלי קשר לסוג תהליך העבודה. מתלכלך. לא יודעת מה המדיניות של כביסה של חלוק סטודנטים, אם במסגרת בית החולים או לבד בבית. אפשר לכבס אותו וגם את הסוודר וכל בגד אחר, מאחר שפורמאלדהיד, הכמויות הקטנות שאולי נספחו לבגדים, נמס במים ופריק בטבע ואין בעיה בכביסה משותפת. בהנחה שאין בעיה של חומרים אחרים וגורמים ביולוגיים אחרים. ושוב להדגיש - אתם צריכים לקבל הדרכה ותשובה על כל השאלות האלה ממחלקת הבטיחות של האוניברסיטה/בית הספר לרפואה המתאים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות