קרינה בטיסה לקפרסין עם ילד בן 3

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/12/2018 | 20:56 | מאת: מודאגת

שלום כמה קרינה יש בטיסה לקפרסין? והאם זה מסכן ילד בן 3. האם ילדים יותר פגיעים לקרינה של הטיסה? זה עלול לגרום לו לנזק עתידי כלשהו? כי כל פעם שאני שוקלת חופשה בחו"ל זה צץ מחדש ולא מצליחה להגיע לתשובות תודה

הכמות המדויקת של קרינה משתנה מטיסה לטיסה, בהתאם לתנאי מזג האוויר, תקופת השנה, גובה הטיסה, מסלול הטיסה ומשתנים רבים נוספים. מאחר שטיסה היא בגובה יש מעט חשיפה יותר לקרינה מאשר על הקרקע. מאחר שהטיסה קצרה, הכמות לא אמורה להיות גבוהה מאוד. בכל חשיפה לקרינה מייננת יש סיכון. לילדים יותר מאשר למבוגרים כי הם גדלים ולכן יש להם חלוקת תאים גבוהה יותר שמהווה בעיה בחשיפה לקרינה מייננת. מחלות הנגרמות מחשיפה לקרינה מייננת אינן באות לידי ביטוי מידי (אלא במצב של מחלת קרינה - חשיפה לכמות גדולה מאוד בזמן קצר וזה לא קורה בטיסה גם לא ארוכה). אם בכלל, הסיכון הוא לטווח הארוך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות