בגדים מפוליאסטר במייבש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/12/2018 | 22:23 | מאת: יפעת

שלום. שמתי לה שכאשר אני מכניסה בגדים המכילים פוליאסטר למייבש הכביסה, נפלט מהמייבש ריח די חזק ולא נעים. מה הסיבה לכך? האם יש מניעה בריאותית לייבש בדים כאלו במייבש כביסה? האם יש סיכון שהחום הגבוה של המייבש עלול לגרום לפליטה של אדים לא בריאים מהבגדים הללו? תודה רבה.

פוליאסטר אחד הסיבים העמידים לטמפרטורה. בלי לדעת מהם תנאי היבוש והחומרים שאת משתמשת בתהליך הכביסה, לא ניתן לתת תשובה חד-משמעית, אך סביר שזה חומרי הכביסה שמשתחררים יותר בקלות מסיבי הפוליאסטר מאשר משאר הסיבים ולכן יהיה יותר ריח. ו... כדאי לבדוק את הוראות היבוש לכל בגד לפני הכנסתו למייבש/לכביסה או כל תהליך אחר. בדרך כלל ההנחיות הן כדי לשמור על איכות הבגד, אין קשר לבטיחות ולבריאות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות