חשיפה עורית לגבס קל בתינוק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/11/2018 | 08:59 | מאת: יפעת

שלום. בני בן 3.5 חודשים גובס בשתי רגליו עקב מנח רגלים שפונה פנימה. הוא גובס בגבס פלסטי "קל" אשר עשוי מפיברגלס. בזמן הגיבוס, מעט מהחומר של הגבס נמרח עליו ונדבק לו על העור באזור המפשעה. לאחר מכן בבית, קראתי כי הגבס עשוי למעשה מפיברגלס הספוג בפוליאוריתן שמתקשה במגע עם מים ויש בו גם חומר הקרוי MDI (נגזרת של diisocyanate) שהבנתי שעלולות להיות לו השלכות בריאותיות. כמו כן קראתי בהוראות היצרן שעל המגבס לשים כפפות בזמן הגיבוס ויש להמנע ממגע של הגבס עם העור עד להתייבשותו. בינתיים הסיבים הדבוקים ירדו מעור התינוק ולא היו תופעות כלשהן. האם יכולה להיות השפעה בריאותית לתווך הרחוק של חשיפה עורית כזו? תודה רבה.

הכל יכול להיות. רק... מה האלטרנטיבה? חומרים מסוכנים יותר? אלה חומרים קלים וידידותיים הרבה יותר מכל החומרים האחרים שהיו בשימוש בעבר. בתהליך ההתיבשות משתחררים אדי חומרים. הסיכון מהחומרים הוא בנשימה שלהם לא במגע בעור (יש אנשים שיש להם רגישות עורית לפיברגלאס, גירוד בעיקר, לכן כפפות). לאחר מכן כאשר החומר מתיבש אין בעיה. אז, מה שנדבק לעור היה יבש ואם לא היתה תגובה אלרגית או גרוד, תקין. ונשימתית - חשיפה מזדמנת בלבד.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות