האם סיליקון שהודבק בארון רעיל?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/11/2018 | 07:59 | מאת: ליבי

הרכיבו אצלי ארון הזזה בחדר הילד. בזמן ההרכבה יש ל דביק ניקלים כסופים על כל מדף וגם ניקל סביב הארון חיצונית. ראיתי שהמתקינים השתמשו בסיליקון להדבקה. האם החומר מסוכן לשימוש בארון? הרי הדביקו בכל מדף תודב

כל החומרים, מדגישה, כל החומרים הנם מסוכנים. השונות בן חומר לחומר היא בכמות הנדרשת לפגיעה ודרך החשיפה. חומרים פוגעים בפגיעה אקוטית - מצב מידי - הרעלה, ומצב כרוני - חשיפה מתמשכת ואז מדובר על מחלות שונות. כמובן לא כל מי שנחשף לחומרים מסוכנים נפגע. אך כולם צריכים להזהר. במקרה של סיליקון לאיטום בזמן איטום יש חשיפה מסויימת לאדים, לאחר שהחומר מתקשה אין בעיה מיוחדת. כמובן להקפיד לאוורר את הבית מכל החומרים המסוכנים שעלולים להצטבר בו מהרהיטים ומשאר החפצים בבית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות