חשש מחומרים מסוכנים בבגדים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/10/2018 | 23:25 | מאת: דנה

שלום אני נוהגת להזמין בגדים לילדים מאתר כלשהו מחול. לפני מספר חודשים החברה פרסמה הודעה ללקוחות לגביי נעליים שעלול להמצא בהן חומר היכול להחשב כמסרטן בכמות הגדולה ובעקשה להחזיר את הנעליים למפעל. מאז חששתי להזמין מאותו אתר שמא הנעליים עדיין נמצאות במפעל והחומר יכול לעבור לבגדים. האם אני החששות שלי שגויים ואין בעיה להזמין משם בגדים לאחר מקרה מסוג זה?

אין מספיק מידע בשאלה שלך. באופן כללי למיטב ידיעתי האתרים האלה הם לא המפעלים. יצור נעלים לא יהיה באותו מפעל יחד עם יצור בגד אחר אלא מפעלים שונים. לאחר היצור האתרים מזמינים ממחסנים שונים ומשם מגיע אליך.

21/10/2018 | 10:33 | מאת: דנה

אפרט קצת יותר. האתר נקרא next ובאירופה יש מספר חנויות של המותג.

לא זו היתה הכוונה בפרוט, ממש לא מקובל אצלנו לעשות פרסומת לספקים, מוצרים וחנויות. הכוונה באילו חומרים מסרטנים מדובר. בנעלים? מה החברה אמרה? התשובה שקבלת היא הטוב ביותר שאפשר לתת ללא מידע מלא ביחס לחומרים שבהם מדובר.

21/10/2018 | 21:28 | מאת: דנה

רשת האופנה הבריטית הפופולרית יצאה השבוע בריקול עולמי המבקש להחזיר לחנויות נעלי בנים מעור המכילות כמויות בלתי בטוחות של בנזידין, כימיקל מסרטן שהחשיפה אליו יכולה לגרום לגוף לייצר גידולים מסוגים שונים. "מאחר שהנעליים לא עומדות בתקנות המחמירות שלנו" מסרו בתגובה, "אנו קוראים לקבלן בחזרה תמורת תגמול מלא" http://www.mako.co.il?Partner=makoApp זה החומר.

אירוע שהיה לפני יותר משנה... אין קשר בין החומר ובגדים אחרים או מוצרים אחרים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות