שאלה בנוגע לגג אסבסט

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/10/2018 | 22:24 | מאת: ענת

שלום רב, אני עוברת לתקופה מוגבלת של כשלושה חודשים לבית קרקע שמעל המרתף שלו יש גג אסבסט ישן ששבור בקצוות. קבלן מומחה אמר לי שחבל להסיר את הגג, כי ברובו הוא תקין ומספיק לצבוע את הקצוות כדי שלא ישתחררו מהם סיבים. האם באמת זה יכול להספיק או שעדיף לפנות את הגג לגמרי? אני חוששת שדווקא פינוי הגג ישחרר סיבים.

15/10/2018 | 22:31 | מאת: ענת

לגבי הצבע, מדובר בצבע מיוחד שנועד לצביעת אסבסט ושומר שהאסבסט לא יתפורר. הקבלן רוצה לעשות את הטיפול רק בקצוות השבורים. דרך אגב, לקבלן רישיון מטעם המשרד להגנת הסביבה. האם הטיפול בצבע בקצוות יכול להספיק?

לפרק הגג מסוכן עשרות מונים לעומת הגג שנשאר. הנחיות משרד הגנת הסביבה לקבלנים ולאוכלוסיה היא לצבוע את הגג או כל חלק אסבסט אחר בצבע אקריאלי שקוף כפי שמוגדר לקבלנים בעלי רשיון. טוב לצבוע את הכל , אך בעיקר את האזורים שעלולים להתפורר ואלה הקצוות ולא מרכז הגג. לאחר צביעה סיבים נלכדים בתוך הצבע ולא משתחררים החוצה.

21/10/2018 | 19:04 | מאת: ענת

תודה רבה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות