ריח הדברה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/10/2018 | 11:54 | מאת: חוששת מאד

ד"ר שלום אני בשבוע 12 להריון. הבוקר יצאתי מדלת הבית וראיתי שהריצפה ( 2 דיירים בקומה כלומר שטח קטן ) מוצפת מים עם ריח של נפט. נעלתי את הדלת וירדתי למטה...בדיעבד הסתבר לי שזוהי הדברה שנעשתה. בחזרה הביתה שמתי חולצה על הפנים והשתדלתי לא לנשום, שמתי את הנעליים במרפסת . האם יש סיכוי לנזק לעובר ? אני ממש חוששת . תודה על המענה.

12/10/2018 | 13:07 | מאת: אמא

לטענת המדביר החומר סיפזול של חברת תפזול והחומר הפעיל הוא פירטרואידים או משהו כזה....האם יש סיכוי לנזק בשבוע 12? תודה.

כמו שעניתי בשאלות קודמות, כל חשיפה לחומר מסוכן עלולה להיות מסוכנת. רק לא כל חשיפה לכל חומר היא מסוכנת ובודאי לא חשיפה מזדמנת לכמות אפסית של חומר מסוכן. מה שנשמת הוא לא חומר הדברה! חומר ההדברה איננו נדיף. נשמת מעט ממס אורגני שבו מומס חומר ההדברה המוצק. בדיוק כמו שנושמים קצת אדי בנזין בתחנת דלק, או פליטה של מכוניות בכביש. אז, מקווה שברור מהתשובה שהסיכון העיקרי במקרה זה הוא חרדה מיותרת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות