מכשיר לייזר באירועים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/10/2018 | 08:13 | מאת: ליאור

שלום, אתמול הייתי בחתונה וליד רחבת הריקודים היה מכשיר שמקרין מעין קרני לייזר ירוקים (או שאולי לא מדובר בלייזר) לכיוונים שונים, הקרניים היו מכוונות גבוה, מעל לגובה האנשים אבל כשהסתכלתי לכיוון פתח המכשיר, (קשה לפספס, הוא היה ממש במרכז), ראיתי מעין אור חזק מרוכז או את מקור האור של הקרניים, לא הסתנוורתי אבל היה ברור שזה אור ממוקד חזק, יש בכך סיכון לעיניים? האם מותר להסתכל לכיוון אור מרוכז במידה והקרניים לא פוגעות בעין? תודה

יש מכשירים שהם לא לייזר, לדים לדוגמא,שעושים משחקי אור כאילו לייזר ואז לא בעיה. בהנחה שמדובר במכשיר לייזר, כן, קיימת סכנה ממשית לעיניים של החוגגים. אם מסתכלים למרכז מקור לייזר כזה, יש סכנה לעיניים! אם היתה פגיעה, מרגישים אותה מיד או קצת לאחר מכן. חלק מהסימנים הם אי נוחות בעין, דמעות, רואים מטושטש עד לא רואים בכלל. אם יש חשש לפגיעה לפנות מיד למיון עיניים, ולברר עם מארגני החתונה אם היה מכשיר לייזר או מכשיר אחר.

03/10/2018 | 18:36 | מאת: ליאור

תודה, כלומר במידה ואכן מדובר בלייזר אמיתי, קיים סיכון גם אם הקרניים לא מכוונות לעיניים? רק ממבט לכיוון מקור האור? גם אם לא מרגישים סינוור?

בהנחה שמדובר במכשיר לייזר. פגיעה בעין לא קשורה לסינוור. סינוור הוא דבר הפיך. אי נוחות זמנית שעלולה להיות מסוכנת אם לדוגמא אתה נוהג באוטו ועלול לאבד שליטה. פגיעה בלייזר בעין עלולה להיות חמורה ביותר. מבט מהצד הוא לא לאורך מסלול הקרן, ולכן לא בעיתי בעוצמות נמוכות. קרן לייזר נעה בקווים ישרים. מסוכן במבט ישיר לתוך מקור הקרן, ומסוכן בהחזרות של הקרן בקווים ישרים ממשטחים מבריקים וחלקים. להדגיש שוב! אם נפגעים בעין מרגישים. מידית או תוך מספר שעות יש הפרעות בראיה.

03/10/2018 | 20:42 | מאת: ליאור

תודה רבה

16/04/2019 | 22:49 | מאת: רן

הוא שואל אם הקרניים בפירוש לא נעות לכיוונו אבל עדין הוא מביט למקור האור, האם גם בכך יש סכנה? (הקרן לא פוגעת בו או בעינו הוא מביט רק למקורה).

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות