לכה יאכט ורניש האם פולט חומרים לאחר מספר שנים?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/09/2018 | 21:18 | מאת: אורה

לפני מספר שנים צבענו שידת מגירות מעץ מלא בלכה יאכט וארניש כזו שלא על בסיס מים, אלא טרפנטיין. כיום אנחנו משתמשים בשידה לאיחסון בגדים לתינוק. האם ישנו סיכון בצבע כזה שנים לאחר הצביעה? האם במגע הצבע עלול לרדת לידים חומר רעיל? החלק הצבוע אינו בא במגע עם הבגדים, אבל הוא נמצא בחדר הילדים. כיום אין שום ריח מהשידה.

כל ריהוט עץ בבית פולט מעט חומרים לאוויר בכל זמן. הסיכון איננו במגע ישיר אלא בנשימה של החומרים באוויר. לכן, בהתאם להנחיות משרד הבריאות חשוב לאוורר את הבית כדי שלא יצטברו חומרים שאינם בריאים לנו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות