אדי סודה קאוסטיק במטבח

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/09/2018 | 13:41 | מאת: גבריאל

שלום רב, שרברב פתח לי סתימה בכיור ועשה שימוש בסודה קאוסטיק. יצאו המון אדים ושאלתי היא לגבי סביבת המטבח שבקרב האדים. מתקן מים, כלי קורנפלקס וכדומה - האם יש סיכוי שנספג בהם מהאדים של הסודה קאוסטיק? תודה

14/09/2018 | 14:24 | מאת: גבריאל

השימוש היה כמובן בשפיכת מים רותחים על הסודה, כך נוצרו האדים

סודה קאוסטית איננה נדיפה. אם התיזו כמה טיפות קטנות, לא בעיה. לנגב וזהו. סודה קאוסטית בריכוזים נמוכים יש לך גם בסוגי מזון מסויימים.

אם זה מה שהשרברב עשה, לא כדאי להזמין אותו שוב. לא שופכים מים רותחים על סודה קאוסטית. טעות מסוכנת ביותר.

16/09/2018 | 10:12 | מאת: גבריאל

דבר ראשון תודה רבה, הבנתי שהמטבח בטוח. מתוך סקרנות - מה הבעייתיות במה שהוא עשה בעצם? לי הוא הסביר שהמים הרותחים מפעילים למעשה את הסודה..

כמו שכתבתי קודם, אין לו מושג איך לעבוד עם החומר ואיך הוא עובד! מפעיל את הסודה? שטויות! החומר פעיל בכל זמן, במצב מוצק ומומס במים. גם בהמסה במים קרים התמיסה מתחממת וזה מספיק כדי לפתוח סתימות. הוספת מים רותחים יכולה להוביל להתזה לכל עבר של מים רותחים עם חומר קורוזיבי שיכול להוביל לאובדן ראיה ולכוויות קשות ולהוביל לפיצוץ בצנרת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות