כלי זכוכית וכלי קרמיקה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

24/08/2018 | 01:55 | מאת: אמה

שלום אני קוראת בהרבה מאמריםש כלי זכוכית הכי בטוחיםלשימשו כי זכוכית אינה מגיבה במגע עם מזון. מצד שני יש בזכוכית עבה הרבה עופרת. זולגת לפי מחקר שקראתי. אז איך זה בטוח לשימוש? שאלה נוספת - הבנתי שכלי קרמיקה שאינם מפוקחים ושלא יוצרו בארהב חשודים כנושאי עופרת כולל כלי קרמיקה לבנים שמגיעים בעיקר מסין וארצות נוספות. האם כדאי פשוט להחליף את כל הכלים לכלי זכוכית גם אם כלי הזכוכית יוצרו במקום לא מפוקח (מחוץ לארהב, למשל סין)? ושאלה אחרונה, יש לי סטים של כלי קרמיקה ישנים בנ עשרים שנה שיוצרו בצרפת וגרמניה, אבל קראתי שכלי קרמיקה ישנים בוודאות פולטים עופרת, השאלה - אם גם כשה ם מיוצרים בארצות מפוקחות כלים ישנים צריכים ללכת לפח כי אחרי כמה שנים הם לא חסינים מזליגה? תודה

השאלה אינה מוגדרת ומתבססת על מקורות לא מזוהים ולא בדוקים. הנחות שאינן מבוססות על עובדות. החלטה על מקורות מבוקרים ולא מבוקרים ללא אסמכתאות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות