האם יש סיכון לעסוק בהלחמות בזמן הריון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/08/2018 | 12:50 | מאת: ליבי

אני בהריון בחודש ה 4 ועובדת בתור מלחימה חווטת ,במחלקה שלי אין שום פתח איוורור אין חלון אין שואב מיקצועי ששואב את העדים בזמן הלחמה הכל נישאר בחדר שאני עובדת החדר מאוד קטן אין שום יניקה רק מאוורר אני חוששת מאוד לעובר האם יש נזק לבריאותי ולבריאות העובר ומה אני צריכה לבקש ממנהלים או להגיד בנושא תודה על התשובה

אם את עובדת בחברה גדולה, צריך שיהיה ממונה בטיחות שידאג לניטור, לאוורר ויסביר לך ולכל העובדים בהדרכות מהם גורמי הסיכון ואיך להמנע מחשיפה. מאוד משנה מהם החומרים המשמשים להלחמה (עם/בלי עופרת, סוג הפלקס...). בעיקרון מקום מסודר צריך לבצע ניטור סביבתי-תעסוקתי, ולספק ציוד הנדסי (שואבים) מתאימים. שוב, תלוי בחומרים המשמשים להלחמה, אין הגבלה להלחמות לנשים בהריון (מלבד הלחמות עופרת שמוגדרת רמת חשיפה, לא שמפסיקים לעבוד, אלא מוודאים שאין חריגה מהרמה המותרת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות