תפריט עם אורז מלא לפעוטות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/07/2018 | 07:44 | מאת: שרונה

האם אכילת אורז מלא פעמיים בשבוע לפעוטה בת שנה וארבעה חודשים זה בעיתי ? אני מודאגת מנושא הארסן. בגן שאליו הילדה תלך שנה הבאה זה חלק מהתפריט.

לפי הנחיות משרד הבריאות אין הגבלה מסוג זה. המשרד ממליץ לגוון את האוכל, לא רק מאכלי אורז. אורז מלא כמו כל מוצרי המזון המיובאים באופן חוקי נבדקים. מוצר שאינו עומד בתקינה לא מאושר לשיווק. בכל מקרה אם את חוששת תתייעצי עם רופא/ת המשפחה של הילדה.

11/07/2018 | 12:23 | מאת: שרונה

תודה רבה על התשובה. האם יש בארץ תקינה בנושא ארסן באוכל בכלל ובאורז בפרט ?

בהחלט. יש הגדרות של משרד הבריאות לרמות מותרות של חומרים שונים במזון, כולל ארסן, וכולל באורז.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות