למדוושים (רוכבי האופניים).. זהירות על אבר המין

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/02/2005 | 19:03 | מאת: איתן חנני

לתשומת לבכם.. לטעמי המקרה משיק לנושאי הפורום.. לאחרונה נתקלתי במקרה של רוכב אופניים אשר לאחר רכיבה ממושכת (מספר שעות מידי יום, יום אחרי יום) חש כי אבר המין שלו "נרדם" ! מתברר לאחר בדיקות רפואיות (זרימת החשמל במערכת העצבים) כי באזור פרק כף היד - הפרק שאוחז את כידון האופניים, ישנם נימים עצביים אשר יכולים "להימתח" / להתעוות כתוצאה מאחיזת הכידון והפגיעה כתוצאה מכך משפיעה על אבר המין. במקרה המדובר נדרשו כ- 4 חודשים לחזור לפעילות נורמלית. גם הכידון וגם מושב האופניים הותאמו על ידי המשתמש ובכ"ז כאמור אירעה התופעה אשר בחלקה ידועה לחלק מהרוכבים (אם כי לא בחומרה האמורה). לידיעתכם.

14/02/2005 | 19:09 | מאת: איתן חנני

המקרה הוכר (בסופו של דבר) על ידי ה- בט"ל כתאונת עבודה.

14/02/2005 | 19:45 | מאת: איל

מה ידוע לכם על בעיות דומות לנהגי מוניות ואוטובוסים שיושבים כל היום -פיצעי לחץ,הרדמות הרגל ?

15/02/2005 | 00:45 | מאת: רחלי

האם מה שאתה כותב כאן מתיחס רק לבנים.מה לגבי המדוושות הבנות? מה לגבי רוכבי ורוכבות האופנועים והטוסטוסים-שליחים לדוגמא שכל היום יושבים ומוקפצים מעלה ומטה מעל הכסא הקטן והלא נוח של הטוסטוס.

28/02/2005 | 17:47 | מאת: איתן חנני

לרחלי ולאייל בעניין שאלותיכם, פתרונות גיהותיים / בטיחותיים בישיבה לאורך שעות מרובות ו.. או לרוכבים / ות על גבי אופנועים וטוסטוסים ומוקפצים מעלה מטה קשורים לנושאים ארגונומיים ואינם קשורים ישירות לתוכן ההודעה בדבר סיכון בטיחותי למדוושים. אינני מומחה בארגונומיה הקשורה להתאמת מושבים וכסאות לייעוד מקצועי. גם מדוושות חשופות לסיכון זהה - קרע / דפורמציה בנימי כף היד אולם השפעתו על מדוושות אינו ב"הרדמות" של אבר המין (כן.. גם כאן אנו הגברים מופלים לרעה). ניסיתי לבדוק כיצד נזק שכזה משפיע על המדוושות (בנות המין החלש / החזק - לבחירתכם / ן) אולם לצערי לא קיבלתי תשובות. אם מי שהיא מכירה את התופעה אשמח על תגובתה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות