שאלה בקשר לכביסה בבית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/06/2018 | 23:26 | מאת: Noy

שלום לך דר .אם עושים כביסה משותפת בבני הבית בחום של 40 מעלות רק לתחתונים וללבנים האם חיידק הליקובקטר יכול לעבור במכונת כביסה אם יש למישהו בבני הבית אותו?

בהתאם למידע הידוע היום, החיידק עובר ישירות בין אנשים, במגע ישיר בין בני הבית.

17/06/2018 | 10:13 | מאת: Noy

מצטערת לא כל כך הבנתי את התשובה..זה אומר שבכביסה קרה ניתן להדבק או החיידק לא שורד בכאלה תנאים?

ההדבקה לא נעשת דרך בגדים, כך שהכביסה לא מהווה גורם משפיע בהדבקה. החיידק לא שורד כביסה. טמפרטורה של 40 מעלות לא מחסלת את החיידק. חומרי הניקוי הם שמטפלים בו - היגיינה (כמו בהמשך התשובה החשיבות של רחיצה של הידיים). מה שמדביק הוא המגע הישיר - מגע ישיר עם האדם. לדוגמא מעבר דרך הרוק ישירות מהאדם החולה לאדם בריא, מגע ישיר עם ידיים של אדם חולה שלא רחצו אותן היטב לאחר השרותים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות