צנרת מים עשויה PVC האם בעייתי?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/06/2018 | 22:17 | מאת: אלון

נודלנו שצנרת המים המובילה מי שתיה בישוב שלנו עשויה אסבסט בחלקה, ובחלקה האחר PVC מאוד ישן, בן כ 30 שנים. האם זה נכון שאסבסט במי שתיה לא מזיק? והם זה תקני לבנות צנרת מים למי שתיה מPVC?

האם צנרת מים או צנרת ביוב? לפי מה החלטתם שצנרת המים עשויה PVC? לא מקובל בכלל. אבסבט - הסיכון הוא בנשימה. אחת הדרכים לצמצם הסיכון בחשיפה נשימתית לאסבסט הנה להרטיב אותו. מסיבות אלה במים אינו מהווה בעיה.

13/06/2018 | 07:39 | מאת: אלון

האם בעבר היה נהוג להשתמשב PVC לצורך בניינת צנרת מים? זה מה שנאמר לנו בישוב, שהצנרת נבנתנ מ PVC

13/06/2018 | 07:51 | מאת: אלון

אם אכן הצנרת הישנה עשויה מ PVC כפי שנאמר לנו, אנו שותים מים בעיקר מסוננים, דרך מסנני מים ביתיים. האם זה עוזר או שהחומרים שנפלטים מה PVC עוברים דרכם?

13/06/2018 | 14:16 | מאת: אלון

לאחר בירור עם רשת המים במושב ראינו שאכן צנרת המים עשוי PVC, מסתבר שכחמישה אחוזים מהצנרת בארץ עשויה מחומר זה. (ומרבית הצנרת בארה"ב) האם ישנן בדיקות שניתן לבצע לבדיקת חומרים מסוכנים במים שנפלטים מהPVC? האם מסננים ביתיים שמוציאים מתכות כבדות ונגזרות אורגניות של חומרים שונים מוציאות את החומרים שנפלטים מהPVC?

הפורום נותן תשובות לשאלות בתחום המוגדר. כל מידע אחר תשלים במקורות אמינים ומתאימים. מידע לגבי המצב בארה"ב ממש איננו נוגע לארץ. בהנחה שאמנם מדובר בצנרת PVC, הפילטרים הביתיים לא יסננו באופן מלא את החומרים הנפלטים.

14/06/2018 | 16:51 | מאת: אלון

תודה רבה על המענה. האם במסגרת הפורום תוכלי להגיד אלו חומרים עלולים להפלט מPVC ? אנחנו מעוניינים לנסות לדגום את המים, ראינו שניתן לדגום ויניל כלוריד. האם יש תרכובות נוספות שנפלטות? האם פילטר עם פחם פעיל לא מסנן ויניל כולריד? לא כתוב במפרט הטכני

אלה כבר שאלות יעוץ. הערה לגבי פילטר פחם - הרגילים... לא יעשו העבודה. נדרשת מערכת משולבת מיוחדת לצורך כזה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות