חשש לשרידי פלסטיק בעוגיות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/04/2018 | 17:02 | מאת: דפנה

שלום רב, אפיתי עוגיות ממולאות במיטב חומרי הגלם אך את הבצק ערבבתי במערבל חשמלי בתוך קערה גדולה - מעין גיגית מפלסטיק. בעת הבחישה המערבל מתככך עם הפלסטיק של הקערה שוחק ושורט אותו. אני מוטרדת מכך שאולי חלקיקי פסלטיק מזעריים חודרים כך לבצק העוגיות (ובכלל ליתר הבצקים והמאפים שאני עושה בעזרת המערבל בקערה זו). שאלתי, לאור חשד זה, האם נראה לך בעייתי לאכול את העוגיות הללו (מעולות. מיטב חומרי הגלם כאמור ובכמות בלתי מבוטלת...). בתודה ובתקווה לתשובה שלילית... דפנה

ונניח שכן, מה יקרה? אם יש חתיכות פיזיות של פלסטיק או חתיכות של דברים חדים אחרים (זכוכית, מתכת) בודאי שלא אוכלים, זורקים כי עלול לפגוע בקיבה ובמעיים (פציעה, חירור). אם אולי שחיקה קטנה, שאולי הכניסה מעט חומר, דבר שיקרה עם כל מערכת. כולל החומרים האיכותיים שאת קונה. לא ניתן למנוע את השחיקה המזערית ומאחר שזה כלי המיועד למגע עם אוכל, הוא עשוי מחומרים המאושרים למזון. בדרך כלל כלים כאלה עשויים מחומרים מאוד עמידים. אבל אם את רואה פסי שחיקה, או התפוררות להחליף מיד את הכלי. מעבר לזה תהני מהעוגיות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות