גבס - האם מסוכן לבריאות הילדים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/04/2018 | 10:22 | מאת: רוני

שלום רב האם זה בסדר להלין ילד קטן ליד נישה שעשויה כולה מגבס? כשהראש הכי קרוב לנישה זו. האם יש בעיה עם גבס מבחינת פליטת חומרים וקרינה? תודה

לא ברור למה יהיה מסוכן לילדים ולא מבוגרים. אם לילדים אז גם למבוגרים. חומרים מסוכנים לא מבדילים, אם ישנם יפגעו בכולם. רק במקרה זה, גבס? אולי החומר הכי פחות מסוכן שיש בענף הבניה. תמיד קיימת בעיה של אבק מטריד, ויש שרגישים לו. אך מעבר לזה אין בעיה ידועה. קרינה? כל חומר טבעי ומהטבע יש בו קרינה. תפוח, בננה, אגוזים, בשר, בטון... אז לא משנה מה חומר הבניה תמיד יהיה בו רקע של קרינה. חומר הגלם נבדק לעמידה בתקן.

10/04/2018 | 09:23 | מאת: רוני

תודה רבה עבור המענה המהיר. לגבי האבק המטריד שציינת. זהו אבק רגיל שמצטבר על הגבס? או אבק שנוצר כשעובדים עם הגבס? תודה

כמובן שאבק שנוצר בעיבוד, רק זה זמני ואפשר להמנע מחשיפה על ידי שימוש במסכת אבק וניקוי האבק בסיום העבודה. אבל, יש שחיקה טבעית של קירות, כולל גבס, שמשחררים אבק. אבק מטריד יש תמיד, יש רגישים יותר ויש כאלה שלא מגיבים בכלל. אבק בית רגיל יש שרגישים (קרדית הבתים) ויש שלא. אם אין רגישים לא להכנס לחרדה מיותרת, גבס הנו חומר נוח ומתאים לבתים. חומרי בניה רגילים בעיתיים יותר, ולא ניתן להמנע מהם כמובן.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות