בקבוק פלסטיק ללא ביספינול

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/04/2018 | 14:12 | מאת: אורית

קנינו בקבוקי פלסטיק לילדים מפלסטיק ללא ביספינול, שהסימון למטה הוא 7 וליד כתוב BPA Free הבנתי שפלסטיק עם סימון 7 פולט פתלטים. האם זה באמת בעייתי? הבקבוק מיוצר בארה"ב מחברה גדולה. קנינו בקבוק נוסף שכתוב אותו הדבר וכתוב שהוא עשוי מקופוליאסטר של איסטרן טריטן, האם זה מעיד על איכות הפלסטיק. ראיתי שהייתה המלצה להמנע מפלסיק עם סימון 7, אבל אני כבר לגמרי מבולבלת מכל הסוגים

משרד הבריאות יצא בהצהרה שאין סיכון בביספנול. רק מה התקשורת שככה לעדכן את הציבור. היו כותרות ענק, ועכשיו זה כבר לא מענין כי לא מסוכן. יצרנים ממשיכים לנצל את העובדה שאנשים חושבים שמסוכן ומוכרים מוצרים במחירים מופקעים ללא שום הצדקה. קבוצה 7 היא קבוצה של הרבה חומרים. ממש לא אומר אוטומטית שבעיתי. לדוגמא בקבוקי תינוקות שעשויים מפוליקרבונט - קבוצה 7. הבעיה העיקרית בקבוצה 7 שלא ניתן למחזר אותם. ולכן הם בעיתיים סביבתית - פסולת שמצטברת. אז, לא מסבירים לך שזו הבעיה, ואת חושבת שהחומר מסוכן. פטלטים, לא סביר. לא הצלחתי להבין את שמות החומרים (התרגום העברי משובש) אבל, יש סוגים שונים לפי השימוש המיועד - לחום, לקור, למזון, חד פעמי...

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות