חומרים בטקסטיל, עד כמה מסוכן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/04/2018 | 08:40 | מאת: ברכה

קניתי בדים באינטרנט מסין עם הדפסים יפים והכנתי מהם בובות לילדים והם ישנים איתם במיטה, לאחרונה ראיתי תוכנית על רעילות של חומרים שנמצאים בטקסטיל. מדובר בבד פישטן עם הדפסים עליו (כלומר לא בד עם דוגמא לכל אורכו). אני מאוד חוששת שיתכן שהבדים מכילים חומרים רעילים לכן הצאתי אותם מהמיטה. האם בד לאחר כביסה, במידה והוא מונח על מיטה קרוב לילד ישן עלול לסכן אותו? או רק אם ילד מכניס אותו לפה? הצבע של ההדפס לא יורד בכביסה

סין מדינה גדולה. יש מוצרים גרועים ויש מוצרים מעולים. יש עם עופרת ומתכות אחרות ויש בלי. גם באירופה ובארה"ב יש מוצרים מעולים ויש מוצרים גרועים מאוד עם חומרים גרועים. רק כדי להשלים את התמונה, והבגדים הרגילים של יומיום את יודעת איפה צבעו אותם? למה את חוששת רק מהבד הזה ולא מכל הטקטיל? להכניס פחדים סתמיים ולא מבוססים אין בזה שום תועלת. בלי לבדוק מה בבד אי אפשר לדעת שום דבר, לבד שלך ולגבי כל בד. ושוב כמו שכבר עניתי בעבר, חומרים לא קופצים. גם אם החומר בבד ואין מגע אז החומרים לא עוברים, כמובן בהנחה שיש שם עופרת, שבכלל לא אומר שיש. אם הילד ילעס את הבד ויש שם חומר מסוכן, החומר יעבור אליו. אם זה שם לקישוט, לא בעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות