מהימנות בדיקות..............

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/04/2018 | 22:03 | מאת: טל

שלום רב בנוגע לבדיקות מתכות בדם ובשתן לצרכים תעסוקתיים. קראתי שהבדיקות של מתכות כבדות אענן מהימנות כי הם בודקות ברגע נתון את רמת המתכות בדם ובשתן , וידוע שהטוקסינים הללו מצטברים לדוגמא ברקמות שומן.(בנוסף ישנו הרעיון שהבדיקות צריכות להתבצע אחרי פרובוקציה . מהי הפרובוקציה ובאילו חומרים משתמשים לכך?) עשיתי בדיקות לעופרת,כספית,קדמיום,ארסן,קובלט במעבדה טוקסיקולוגית ברמב"ם. לכאורה הבדיקות יצאו תקינות . האם אני יכול להיות שקט שאכן התוצאות מהימנות ..? תודה רבה

הבדיקות אמינות. הן בודקות מה שהן בודקות לפי המוגדר בפרוטוקול המאושר לבדיקה, והתוצאות מדויקות. הבדיקות לא בודקות דברים נוספים או שונים ממה שמוגדר ומאושר לבדיקה. בדיקה בדם ובשתן לנוכחות חומרים מסוכנים בודקת את החומרים בדם ובשתן, לא בחלקים אחרים של הגוף. נחמד שאתה רוצה בדיקות למשל בשומן הגוף. אין בדיקות כאלה. פיתוח בדיקות לוקח שנים רבות, לאחר שמפתחים שיטת בדיקה. כרגע אין דרך לבדיקה ברקמות שומן.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות