פליטת קיטור עם ריח כימי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/02/2018 | 22:04 | מאת: שם

שלום אני עובד במפעל כימי שמתעסק בייצור דשנים, קוטלי עשבים ומזיקים ועוד. יש במפעל מערכות קיטור לתהליכים השונים. יש מקומות שיש בהם יציאה לאוויר הפתוח של קיטור (לחץ נמוך), והייתי בסמוך ליציאת הקיטור בעבודת תחזוקה קצרה שנמשכה בערך דקה אחת, הקיטור לא היה נטול ריח או "ניטרלי", היא לו ריח של חומר כימי (אני לא יודע מה בדיוק מקור הריח). אני משתמש בכל ציוד המגן שניתן לי: נעלי בטיחות, אטמים, משקפי מגן וקסדה. יש לציין שהמתקן בסטנדרטים מאוד גבוהים של בטיחות ונשמית לא נדרשת. האם הנשימה של הקיטור זה או אולי המגע עם העיניים יכול להיות מסוכן? לא הרגשתי שום בעיה של גירוי בעיניים או בנשימה, אבל עדיין קצת דואג (גם מדברים עתידיים). תודה

שמחה שאתה עובד במפעל מסודר, אז מקווה שדיווחת על האירוע וממונה הבטיחות, ועדת הבטיחות, נאמני הבטיחות בדקו את האירוע, ואתה קבלת הדרכה בגורמי הסיכון בתהליך אותו ביצעת. בלי לדעת מהו החומר ומהי הכמות אין שום דרך לדעת אם היתה או תהיה פגיעה. ו...נשמיות אינן מתאימות, גם לא לזמן קצר לחשיפה לאדי חומרים מסוכנים עם או בלי ריח.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות