החלפת כלי מטבח ועוד לגבי בטיחות בשימוש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/02/2018 | 05:39 | מאת: אליה

שלום אני מרכזת שאלות עבורי ועבור אחותי שאנו קוראות של הפורום ומודות לך על המידע המועיל. אני מעוניינת להחליף הדרגתית את כלי המטבח לכלים של א פולטים רעלים. 1. קראתי על חברת קורנינג שמתהדרת בדירים וכלי אוכל מזכוכית בבלד ללא מתכות אבל מצד שני זה פטנט רשום של החברה ואל ברור מה זה (איזו זכוכית זו למשל ואיך היא חסינה להבדלי טמפרטורות וכו') - האם ניתן לסמוך על הצהרות חברות כאלה ולרכוש ללא סיכון את מוצריה (היקרים יש לומר)? 2. קניתי "סתם"| קופסאות אחסון מזכוכית מחוסמת ואז קראתי שבכל כלי זכוכית עבה יש עופרת שנפלטת בייחוד במגע עם מזון חומצי וכל מיני אחרים. אז מה עדיף זכוכית או פלסטיק? יש לי תינוקות וזה משמעותי3. יש לי כלי קרמיקה כוסות ספלים צלחות וקראתי שה FDA בארהב הוציאו לפני שנים הנחיה שכלמה שמיוצר מחוץ לארהב מבחינת כלי קרמיקה חשוד בציפוי עופרת בעיק רלבנה אבל גם אחרות, ושכדאי להשתשמ בו לנוי ותו לא. מאידך כשחיפשתי סימון כלשהו בכלים שנוצרו בסין על אי רעילות- לא מצאתי. האם זה אומר שכל מה שמיוצר בארהב אכן נטול עופרת ומפוקח? והאם יש חברות/מותגים שידועים בבקרה על הנושא? איזה סימון אמור להיות? 3. שאלה אחרונה לא קשורה אבל כן לענייני בטיחות. כשילדיי היו תינוקות קניתי בכל פעם מזרני שינה מספוג ממפעל ליד הבית. המזרנים היו מסריחים מאוד ריח כבד מאוד ולצמערי התינוקות שלי ישנו בהם (היו בני 4-5 חודשים) לפחות לילה אחד וכשראיתי שהריח נדבק להם לבגדים הוצאתי את המזרן לאיוורור למשך חודשים ואז החזרתי. האם נגרם נזק כלשהו? לשניהם היו עיכובים מוטוריים ושפתיים. 4. הילדים שלי ישנים על מזרנים ברצפת פרקט - שמין הסתם מכילה חומרים מעכבי בעירה - האם יש בכך סיכון מצטבר וכדאי לעבור למיטת נוער? 5. אני שוקלת אם לקנות מזרנים חדשים או להישאר עם הישנים ומשומשים (אבל ללא מעכבי בעירה למשל של איקאה) - כי לדעתי במזרנים חדשים יש הרבה חומרים של א התנדפו ואילו בישנים כבר התנדפו לאורך השנים. למשל דבק, גזים למיניהם צבע, מלבד מעכב בעירה שהבנתי שבישנים ממשיך להתנדף כל הזמן. האם אני טועה בהנחה שלי?

מאחר שאתם קוראים הפורום, אתם יודעים כבר התשובות לרוב השאלות שנשאלו על ידכם. ולהזכיר, הפורום לא נותן יעוץ.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות