שאלה בנושא ידיות פלסטיק של סירים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/01/2018 | 14:09 | מאת: ליאל

היי. היום במהלך הבישול הרחתי ריח של פלסטיק שקוף הבנתי מיד שזה מהידיות של הסיר שהן מפלסטיק ..(הסיר עצמו מנירוסטה ) כנראה כי הלהבה היתה גבוהה מדי ..האם במצב כזה מותר לאכול מהאוכל שבושל ?

ידיות של סירים אינן עשויות פלסטיק. הן עשויות מחומרים עמידים בטמפרטורה של הבישול. לפעמים החימום גבוה יותר אז הן קצת נשרפות. האדים של השריפה עוברים לאוויר, לא לתוך האוכל. אפשר לאכול ללא בעיה. מהו ריח של פלסטיק שקוף?

30/01/2018 | 20:54 | מאת: המשך

הכוונה פלסטיק שרוף * לא שקוף ! אין בעיה אבל גם אם המכנסה של הסיר היה פתוח? האדים הרעילים לא נכנסו לתוך התבשיל ?

לא נכנסים. אדים עולים כלפי מעלה, כמו האדים של המים כך גם גזים אחרים, עולים כלפי מעלה, לא יורדים לתוך התבשיל. ולהדגיש ידיות של סירי נירוסטה אינן עשויות מפלסטיק.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות