ציפוי פרקט למינציה בלכה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/01/2018 | 00:05 | מאת: ליאור

יש לי בחדר שינה פרקט למינציה (עץ מלמטה, פלסטיק למעלה), חשבתי לרסס עליו על השכבת פלסטיק העליונה לכה פוליאוריתנית, זה פשוט גורם לזה להיראות טוב יותר (עשיתי נסיונות על חתיכה אחת מחוץ לבית), השאלה היא מבחינת הבטיחות האם לאחר התקשות יש בעיה לשהות בחדר שמא עדיין יופרשו כימיקלים לא טובים לאויר? תודה רבה :)

פרקט משחרר חומרים מסוכנים לאויר (בכמויות קטנות מאוד, ואוורר של החדר מספיק כדי לטפל בבעיה הזאת). ציפוי סופי של פוליאוריתן איננו פולט חומרים מסוכנים (מלבד כמויות קטנטנות, כמו שנאמר קודם). פוליאוריתן מסוכן בשני מצבים. בשלב הראשון בו נוצר הפולימר. אז יש שחרור של חומרים מסוכנים שאין לנשום אותם. מצב שני הנו מצב שריפה או תהליכים חמים מאוד (לדוגמא ריתוך).

11/01/2018 | 01:02 | מאת: ליאור

תודה רבה מהי תדירות האוורור המומלצת? פעם ביום למשל, זה יספיק? (עכשיו חורף, ושומרים סגור בדרך כלל)

לפי הנחיות משרד הבריאות, לאוורר כל יום, קיץ וחורף. הם לא מגדירים זמן אוורור.

29/01/2018 | 23:01 | מאת: ליאור

תודה רבה ד"ר ורד

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות