שאלה בנוגע לאמולסיה ורעשים התקפיים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/11/2017 | 20:12 | מאת: דור

שלום ד"ר, קודם כל, תודה רבה על הקדשת הזמן למענה על שאלות, לא מובן מאליו כלל. יש לי 2 שאלות (שתיהן נוגעות להתנסות קצרה של מספר ימים שהייתה לי במפעל): 1. קדחתי מספר קדחים (עבודה של כשעה) בלוח פלדה והידיים באו במגע עם אמולסיה (לקירור ושימון המקדח), בנוסף עפה טיפה אחת מהחומר לכיוון הפה שלי, האם החומר מסוכן/מזיק בחשיפה כזו? 2. השתדלתי להיות עם אטמים אבל היו מקרים שהייתי בלעדיהם ונחשפתי לרעשים מתמשכים לא מאוד חזקים (כמו בכרסום/חריטה) לזמנים של כרבע שעה-30 דקות ולרעשים חזקים יחסית של אביזרי פלדה לא קלים שמתנגשים באביזרי פלדה אחרים/רצפה, לא מדובר על שעות של חשיפה כזו או אלפי מקרים כאלה אלא פחות מכך. האם מדובר על רמה שיכולה לגרום לנזק קבוע? מזכיר שהיה מדובר במשהו זמני ואני לא צפוי להיחשף לרעשים כאלה. תודה רבה וערב טוב

תודה חומרים בחשיפה מזדמנת ובכמויות הקטנות מרמת החשיפה התעסוקתית אינם אמורים להוות בעיה. אז חשיפה של יום אחד, או מספר פעמים קטן אינו בעיה. חומר שניכנס לעין/לפה יש לשטוף. שוב טיפה לא תגרום לבעיה, אלא אם אתה אלרגי לחומר ואז יכולה להיות תגובה אלרגית. אם לא קרה, אז מזדמן בלבד. אך חשוב לעתיד, התזה של חומר על הגוף יש לשטוף מידית בכמות גדולה של מים. לגבי רעש בעיה אחרת, מאחר שרעש בעוצמות האלה גורם למיקרוטראטמה לאוזן, וההשפעה מצטברת עם ההשפעות של חשיפה לרעש בחיים. יש לעיתים חשיפה לרעש בעוצמה גבוהה, גם חד-פעמי, עלול לגרום לנזק בלתי הפיך, תלוי בעוצמה וברגישות האישית. עוצמה כזו גם באופן מזדמן וגם לזמן קצר אסורה. חייבים לבודד/להפחית את הרעש או להשתמש בציוד מגן אישי מתאים כל הזמן. שימוש באטמים נחמד, בתנאי שהם מצליחים להוריד את הרעש מתחת לרמת הרעש המסוכן. אם הרעש גבוה מדי, אטמים לבד עשויים לא להיות מספיקים. יש לבצע ניטור רעש והתאמה של ציוד המגן לעבודה. תמיד חשוב לעבוד בצורה בטוחה, ולבדוק מראש גורמי הסיכון ודרך עבודה בטוחה ולהערך בהתאמה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות