עציצים מפלסטיק עם סיבים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/11/2017 | 07:54 | מאת: נתן לביא

שלום, מחוץ לחלוני גיליתי 4 עציצי פלסטיק די גדולים (אני מניח שפלסטיק משום שגמישים בלחץ אצבע) . ראיתי שיש בהם סיבים (בתוך הפלסטיק) ושאחד שבור. אולי זה פיברגלאס? האם יש בכך סכנה? הבנתי שפעם עשו עציצים בשילוב אסבסט צמנט. למיטב הבנתי חומר שכזה איננו גמיש אלא כמו אבן. האם ייתכן שזה אסבסט? האם שולב אסבסט ופלסטיק?

14/11/2017 | 15:50 | מאת: נתן לביא

לאחר שראיתי שמדובר בפלסטיק ניסיתי להרים את ה"תחתית" פלסטיק של העציץ. היא מאוד קלה עד לא מורגשת ולכן אני עדיין חושב שמדובר בפלסטיק אבל נשברת במגע. ממש פריכה. מידה שנבהלתי מאוד וסגרתי את החלון. האם זה מסוכן לאסוף אותה ולהכניס לשקית? אני מפחד לנשום סיבים או משהו אחר...

14/11/2017 | 19:25 | מאת: נתן לביא

צירפתי תמונה

לא ניתן לראות תמונות. רק, לא ברור לי למה ההתלהמות, השאלה הראשונה הספיקה. עציץ פלסטיק שמתפורר. לא יותר מזה. בטוח אתה מכיר התופעה של פלסטיק שהופך שביר עם השנים ובשמש. כל עציץ פלסטיק בתהליך היצור מוסיפים לו חומרים כדי שאפשר יהיה לעשות ממנו צורה של עציץ וכדי שלא יהיה שביר מדי. עם השנים בשמש החומרים האלה יוצאים והעציץ הופך פריך ושביר וזה מה שקורה. לא אסבסט ולא שום דבר שקרוב לזה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות