חומר מסוכן במקום העבודה דבק E6000

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/11/2017 | 06:17 | מאת: ויקטוריה

שלום רב. אני עובדת באותו סטודיו לשמלות כלה אשר דנתם עליו בסוף אוגוסט, וברצוני להמשיך את הדיון מיכיוון שיש התפתחות לדברים הנ"ל.כפי שנאמר לפני אנחנו צוות שנחשף באופן ישיר לדבק הזה במשך שעות רבות ובכמויות שמגיעות לכמה טיובות ביום לבן אדם. לאחר שיחות לא נעימות עם ההנהלה הוזמן בודק מחברה פרטית. הבודק ביצע ניטור ואני ביקשתי שיחה אישית איתו ,שנערכה בנוכחות בעל הביתית שלנו, על מנת לשאול כל מיני שאלות הקשורות לדבק הזה. התשובות שלו היו ממש לא מספקות ואף מרגיזות כגון - שככל הנראה אפשר לעבוד גם בלי מסכות ושגם ככה לא נוח לעבוד בכפפות, ומשקפי מגן אין חובה לשים - רק אם אנחנו חשים צורך בזה, אמר - את לא צריכה לדאוג כי לא כל השפופרת מכילה חומר טטראכלורואתילן - שיש רק אחוז מסויים...כשאלתי אותו בקשר לחדרים אמר שמבחינתו חדר הקטן שאנחנו מדביקות שם הוא התקין רק עדיף לסדר שם מערכת איוורור יותר מועילה, כשאלתי כמה אנשים יכולים להדביק בחדר הזה בבת אחת - הביא לי נורמות של משרד, שיצא לפי מה שזכור לי בן אדם 1 ל13 מ"ר, שזה ממש לא המצב. אמר שאין צורך לערוך בדיקות רפואיות וכו'. לאחר שתוצאות הבדיקות היו מוכנות גילינו שלפיהן אנחנו יכולות באמת להדביק אפילו בלי מסיכה וכל היום - כי לא נמצאה חשיפה מעל רמה מרבית מותרת לחשיפה לחומר הזה.. מה שמעניין שלפי הבדיקה אצל אחת העובדות שלא הדביקה כלל וישבה בחדר שלא מדביקים בו (כי ביקשתי ממנו שישים בחדר שבו לא מדביקים כי יש שם בנות בהיריון אז שיבדוק אם הן גם כן חשופות)- המכשיר הראה תוצאות יותר גבוהות מכמה בנות שכן הדביקו כל היום. ככשאלתי אותו אם הרמה כל כך נמוכה למה אנחנו מרגישות תופעות לוואי - אמר שיש אנשים יותר רגישים לחומר.. הבעיה שכל אחת שמדביקה חשה הרעה מידית , אם זה מדובר בבחילות, כאבי ראש נוראיות או גירוי עור ועיניים...גם כן אנשים שלא מדביקים אך נמצאים בסביבתינו בזמן ההדבקה חשים ישר הרעה משמעותית בהרגשה עצמית. וגם בעיה מאוד גדולה שהמסיכה לא תמיד עוזרת - אני הדבקתי היום במשך 6 שעות והשתמשתי בכ3 טיובות של דבק, הייתי עם המסיכה ושמתי פילטרים חדשים !- ועדיין הרגשתי ריח כל כך חזק, שזה היה פשוט גיהנום, יצאתי מעבודה עם מיגרנה ובחילות... השאלה היא מה אנחנו במצב הזה יכולות לעשות - כשיש בידי המעסיק מסמך שאומר שהחשיפה היא מותרת אך המצב הבריאותי שלנו אומר אחרת?

ניתן לפנות לפיקוח על העבודה ולבקש שמפקח עבודה אזורי יגיע לסטודיו ניתן לפנות לרופא/ה תעסוקתי ולפי שיקול דעתו/דעתה יגיעו לביקור בסטודיו

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות