החלקת קרטין - שאיפת אדי פורמלין

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/10/2017 | 10:05 | מאת: נועה

היי ד"ר, לפני יומיים עברתי החלקת קרטין ולאחר מכן גיליתי שהיא מכילה פורמלין. אני מאוד חוששת מההשפעות הבריאותיות ולכן ארצה לדעת כמה חמורה חשיפה אחת, חד פעמית לאדי הפורמלין (ייבוש השיער בוצע באיזור פתוח כאשר על פני ואפי חבשתי מסיכה), תוך כמה זמן החומר יוצא מהשיער והאם לאחר חפיפה יהיה ניתן לייבש את השיער ללא הרחת אדי הפורמלין תודה רבה

החלקה עם פורמלין אסורה. משרד הבריאות אסר השימוש במוצרים המכילים פורמלין הדורשים הגנה נשימתית במהלך ההחלקה. חבל שמגלים זאת רק לאחר מעשה. הזמן שהפורמלין נשאר בשער הוא עד שההחלקה נגמרת. שלשה- ארבעה חודשים בערך. זה שאת לא מריחה לא אומר שהחומר לא שם או שהוא לא משתחרר. פשוט לאחר שנגמר התהליך, השחרור איטי יותר, אבל החומר שם.

30/10/2017 | 07:37 | מאת: נועה

תודה רבה על תשובתך, במידה ואחפוף בשמפו עם מלחים (שמזרז את הסרת ההחלקה) גם הפורמלין יוסר?

שמפו המכיל חומרים פעילי שטח. חפיפה היא אחת הדרכים העיקריות לסילוק מהיר יותר של הפורמלין ושאר חומרים. אך, לא לחפוף יותר מדי כדי לא לפגוע בעור הקרקפת ולא לפגוע עוד בשער. ויבוש השער, ליד חלון פתוח כך שתחשפי פחות לחומר בתהליך היבוש.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות