החלקה בשיער- החלקה יפנית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/10/2017 | 14:35 | מאת: הדר

ד"ר ורד שלום, לפני 8 חודשים עשיתי החלקה יפנית שכבר באותו ערב חפפתי את השיער בשל קוצר נשימה. הריח ככ רע וליווה אותי כ 4 חודשים (כן, מוזר אבל לגמרי הרחתי ריח גופרית אז שאלתי מעצבי שיער כדי לבדוק שאני לא טועה) וכן היה ריח..לצערי זה גרם לי לכאבי ראש ואני נורא מצטערת שעשיתי את ההחלקה:( כ 4 חודשים ללא ריח אבל מאוד חוששת שאין ריח אבל החומר (המבחיל, הצליחה מסרטן) עדיין פועל! האם אפשר לקבל מידע אודות השיערה לאחר ההחלקה?למה יש נשירה אגרסיבית לאחר ההחלקה? האם החומר ממשיך עדיין לפעול? תודה מראש

בתהליך ההחלקה ישנם חומרים שמכילים גפרית כדי לפתוח את השער ולהכניס חומרים בתוך השערה. יש שרגישים יותר לריח ויש שפחות. את כנראה מהרגישים יותר. החומרים נשארים בתוך השערה. חלקם לאט לאט משתחררים, ואז חוזרים על תהליך ההחלקה. אין דרך זמינה לבדוק אם ומה נשאר, פשוט להסתפר, אז החלק שעבר טיפול לא יהיה עליך יותר. שער חדש שגדל כמובן ללא החומרים. בהנחה שאמנם בוצעה החלקה יפנית, החומרים האלה אמורים להיות ברמת סיכון נמוכה יותר מהחלקה ברזילאית. אבל, הדבר גם תלוי בספר ובאילו חומרים השתמש ואיך ביצע את כל תהליך ההחלקה ידוע שהחלקה גורמת לנזקים לשער. תלוי בשער ותלוי במספרה, נזקים קטנים או גדולים. יכולה להיות נשירה, שבירה של השערות, צריבה של השערות ועוד.

22/10/2017 | 20:49 | מאת: הדר

ד"ר תודה על תשובתך המהירה! הסתפרתי (אבל עדיין יש חלק מההחלקה) יש לי " פחדים" שאני מסכנת את הקרובים אליי, כמו התינוקת שאולי הצליחה להריח או שאולי עדיין? מה ההשלכות אם בכלל לעניין הסובבים? התקופה שהרחתי השתדלתי שהתינוקת לא תישן על הכריות שלי או שלא נתתי לאף אחד לגעת בשיער האם נהגתי נכון? סורי, אני כל כך מצטערת על היום הזה שעשיתי החלקה :(

23/10/2017 | 12:50 | מאת: הדר

אשמח לתגובה מאוד יעזור, בברכה

אין צורך לשלוח שוב ושוב שאלות. כאשר יש אפשרות עונים. יש לך פחדים מה לעשות. לאחר מעשה נותר רק להמתין. האוויר סביבנו מזוהם בחומרים מסוכנים, ועוד יותר בבית. ויש הנחיות כל הזמן של משרד הבריאות לאוורר כי החומרים אינם בריאים לנשימה. החומרים מהשער הוסיפו מעט לחומרים באוויר. וכן את וכולם נשמו. זה חלק מהחיים. את צמודה לשער כל הזמן אז נושמת יותר, האחרים פחות. בהנחה שאמנם החלקה יפנית, קצת פחות מסוכן מהחלקה ברזילאית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות