ריח חריף של גז או דלק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/10/2017 | 13:16 | מאת: אורלי

שלום אני גרה באשדוד והיום במהלך הבוקר היה בכל רחבי העיר ריח חריף של גז או דלק שלא יודעים מה מקורו. יש לי במרפסת כביסה תלויה וגם כביסה מקופלת על הספה בסלון. האם הריח שהיה בכל העיר יכול להידבק בבגדים התלויים או המקופלים וזה יכול להזיק לבריאות? כדאי לכבס את הכל שוב?

ריח אינו מעיד על הכמות של החומר באוויר. באזור אשדוד, כמו באזורים רבים בארץ, יש ניטור קבוע ורציף של המשרד להגנת הסביבה לריכוז מזהמים באוויר. אם יש חריגה או סיכון, הם יוצאים מידית בהודעה לציבור. אם לא היתה הודעה, אז אולי הריח לא נעים, אבל לא היה בו סיכון מידי. אך, לזכור, בחומרים מסוכנים יש חזרתיות, ולכן כדאי להמנע ככל האפשר מחשיפה, במיוחד אנשים רגישים, מבוגרים וילדים. לגבי הכביסה, אין בזה סיכון. אוורר הכביסה יסלק הריח. כמובן את יכולה לכבס ואז לתלות, בתקוה שלא יהיה ריח באוויר גם לאחר כביסה זו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות