הריון וקרינה סלולארית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/10/2017 | 20:52 | מאת: לילי

שלום במהלך השליש הראשון להריון נהגתי לדבר לא מעט בסלולארי בתוך הרכב ( כחלק מהעבודה שלי ). לא היה לי מושג שיש קרינה יותר חזקה ברכב סגור עד שאחד ממכריי נתן לי לקרוא על כך מאמר. היום אני באמצע ההריון ( קצת יותר) ומאוד משתדלת לעשות שיחות מחוץ לרכב. השאלה כמה נזק נגרם לעובר ? מאוד מודאגת. שאלה נוספת: אני גם גולשת הרבה דרך הסלולארי , האם הקרינה מזיקה לעובר בגלישה סלולארית? מאוד מודאגת אודה לתשובתכם ( כמובן שהתחלתי להפחית משמעותית את השימוש בסלולארי )

לפי המידע של ארגון הבריאות העולמי קרינת סלולרית איננה פוגעת בהתפתחות עוברים. אולי בתוך האוטו הקרינה עולה, אבל אין בזה בעיה בריאותית חריגה. זה כמו שתרחצי ידיים במים ב 20 מעלות או מים ב 21 מעלות. טיפה יותר, אבל לא משנה באמת. כי אם היתה בעיה אמיתית כולנו היינו מתבשלים בתוך המכוניות, אבל זה לא מה שקורה. יש הרבה מאמרים שאומרים כל מיני דברים. יש להסתמך רק על מקורות מקצועיים אמינים. להדגים בהיבט מסוכן, קרינה מייננת, כמו רנטגן. נכון, את הבטן לא יצלמו, אבל אם צריך יצלמו ידיים ורגליים ואפילו את הראש, דבר שבעבר לא עשו. קרינה אלקטרומגנטית של סלולרי ואינטרנט הנם בתחום הלא מיינן ואיננו מסוכן לנו בתנאים שתארת. אותו הדבר לגבי אינטרנט. לגבי המכונית, כמובן מומלץ לא לדבר בכלל או מעט ככל שאפשר מאחר שהנהיגה מסוכנת, וחוסר ריכוז עלול להוביל לתאונה ולפגיעה חלילה בך ובעובר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות