טמפרטורה מותרת לאחסון תרופה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/09/2017 | 10:49 | מאת: דן

שלום, רציתי לדעת האם תרופה שבעלון לצרכן מצוין כי יש לאחסן בטמפרטורה נמוכה מ-30 מעלות ואוחסנה בחדר ממ"ד (שם הטמפרטורה בד"כ לא עוברת 30 מעלות אבל ייתכן שכן במעלה אחת או שתיים בימים חמים במיוחד) עדיין מותרת לשימוש? יש לציין שהתוקף הוא לעוד מספר שנים. מדובר בתרופה ספזמקס. תודה רבה.

29/09/2017 | 11:08 | מאת: דן

אוסיף שהתרופה אוחסנה כך מספר חודשים

טמפרטורת אחסון מוגדרת באריזה של התרופה ויש לפעול בהתאמה. חריגה משמעותית בתנאי האחסון של חודשים בטמפרטורה חריגה פוסלת התרופה. באפשרותך לגשת לרוקח בבית מרקחת של קופת חולים שלך או בית מרקחת פרטי עם התרופה באריזה שלה ולשאול שם אם אפשר להמשיך ולהשתמש בתרופה שהיתה חודשים ב 30 מעלות צלסיוס. להם יש סמכות להאריך תוקף או לפסול.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות