קרינה ממכשיר בידוק רנטגן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/09/2017 | 08:24 | מאת: יוני

שלום, רציתי לדעת האם יש סיכון במכונות בידוק תיקים (רנטגן) בתחנות הרכבת, הרי צריך להתקרב לפתח המכונה כדי להניח את התיק, בנוסף האם מבט לכיוון פתח המכונה מסוכן בצורה כלשהי? כמובן שהפעולה היא יומיומית. תודה ושבוע טוב

המכשור בנוי כך שאין סיכון לנוסע שעובר בקרבת העמדה למשך זמן קצר בכל יום. אתה מניח על המסוע לא בתוך התא, לא מתקרב לפתח. גם הוילון שסוגר על הפתח מונע פיזור הקרינה. הקרינה נבלעת בתוך התא שעשוי מעופרת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות