שאל הלגבי "תאונת עבודה" ובשר טחון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/09/2017 | 03:34 | מאת: אפי

שלום רב, קערת קורל (קורנינג) גדולה התנפצה לרסיסים ליד שהתנפצו לאזור קערת בשר טחון לקציצות. במהלך לישה ידנית של הבשר לא חשתי ברסיסים אך יש לי חשש שמא רסיסים קטנטנים חדרו ובמלאכת הלישה פספסתי אותם. במידה שאכן חדרו רסיסים קטנים - האם אפשר לאכול את הבשר לאחר שיטוגן ויבושל ברוטב, או שהחומרים מהם הקערה עשויה יכולים להזיק לגוף. תודה רבה

לא ראיתי שקורנינג מתנפץ לרסיסים, תמיד חתיכות גדולות, אבל נגיד. אם התנפץ ליד בשר טחון לזרוק הבשר ולא לאכול אותו! ממש לא בגלל חומרים מסוכנים. גם כאשר קורנינג בפרורים הוא לא משחרר חומרים החוצה. הבעיה הרבה יותר חמורה ומסוכנת. אם נכנסו רסיסים מהקערה לקציץ, ויחדרו למערכת העיכול הם עלולים לגרום לניקוב מעי וזה כבר מסכן חיים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות