פסלטיק בחדרי ילדים-בטיחות לשימוש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/08/2017 | 14:47 | מאת: לילי

שלום, האם צעצועים מפלסטיק ורהיטים מפלסטיק מפרישים איזשהו חומר שעלול להיות בעייתי או לא בריא לנשימה? עדיף לשים בסלון? עדיף לקנות מעץ? תודה

קודם כל יש להבדיל בין בטיחות לבין בריאות. האם הצעצוע עלול לגרום לפגיעה מידית, כמו בליעה, פציעה... דבר שני האם משחרר חומרים, האם הילדים יכולים לאכול את החומרים... פלסטיק לא מגדיר חומר אחד אלא הרבה מאוד חומרים. יש משחקי ילדים שנבדקים ומאושרים. בדרך כלל יקרים יותר, והמבחר נמוך יותר. אלה משחקים המסומנים ב CE. משחקים מסוגי פלסטיק יכולים להיות תקינים ויכולים להיות לא, צריך לבדוק ממה עשוי, אם נבדק ועוד. משחקים מעץ יכולים להיות בריאים ויכולים להיות מאוד מסוכנים תלוי באילו חומרים השתמשו. לא ברור לי מה יעזור לשים אותם בסלון... אם יש חומרים מסוכנים שמשתחררים הם יהיו בכל מקום באוויר. הדרך המומלצת על ידי משרד הבריאות היא לאוורר את הבית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות