חיטוי כלי בישול שעמדו הרבה זמן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/08/2017 | 23:17 | מאת: שקד

איך הכי טוב לחטא כלים (סיר נירוסטה פשוט וכוסות חרסינה) שעמדו הרבה זמן בכיור? הם היו מלאים במים אבל לא שטופים. אשמח לתשובתך!

20/08/2017 | 23:27 | מאת: שקד

סליחה, שמתי לב שזה נשמע כמו שאלה לפורום ניקיון. הכוונה הייתה איזה חומר יעיל לחיטוי אבל לא בעייתי להשתמש בו על כלי מטבח (מחשש להרעלה או משהו בסגנון). תודה!

לחטא ממה? אז, כלים בכיור.רוחצים עם מים וסבון.

21/08/2017 | 14:51 | מאת: שקד

אולי לא ניסחתי טוב.. חזרתי הביתה אחרי 3 שבועות ובמשך כל הזמן הזה הכלים עמדו בכיור לא שטופים.. אני קצת מפחדת שזה צבר מלא חיידקים ושסבון כלים לא יעזור. חשבתי לשפשף עם אקונומיקה אבל הדעות חלוקות בעניין אם לא ישארו שרידים ויגרמו להרעלה.

ניסחת טוב מאוד בפעם הראשונה, וקיבלת תשובה מתאימה גם למרות שהנושא לא קשור כלל לפורום זה. וגם לשאלה אין בסיס במציאות, הרי הכיור שלך לא מלא בכלים. למה שיהיו חיידקים יותר מאשר על היד שלך, על השולחן על הפירות, על כלים שבארון? חיידקים יש בכל מקום בכל זמן, והם בכמויות של מיליארדי מיליארדים. את חושבת שישאר קצת אקונומיקה? למה שישאר? אקונומיקה נשטפת במים. שוטפים לך באקונומיקה את הפירות והירקות בכל מסעדה ואת אוכלת. הבעיה הקשה היא השימוש הבלתי מבוקר באקונומיקה שהורג את החיידקים אך משאיר את החיידקים המסוכנים להתרבות, אז מים וסבון הרבה יותר בטוח ובריא.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות