שאלה לגביי נורה חסכונית שנשברה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/07/2017 | 22:45 | מאת: דנה

שלום. נשברה לי בחדר נורה חסכונית בזמן שילדיי היו בו. טיטאתי את השברים וזרקתי לפח. האם ישנה סכנה בשאיפה? האם זה שהשברים היו בפח בתוך הבית מהווה סכנה לכך שהחומר התפזר באויר ונשאר בו?

הסיכון כמו בכל זכוכית שבורה. יש לטאטא היטב ולוודא שלא נשארו חתיכות זכוכית שעלולות לפצוע. מעבר לזה אין בעיה.

27/07/2017 | 17:12 | מאת: דנה

אין בעיה עם החומר שנמצא בתוך הנורה הזאת? הבנתי שהוא אינו בריא ומסוכן לנשימה. אשמח להסבר

השאלה הזאת נשאלה כבר מספר רב של פעמים וניתנו תשובות בהתאמה. התשובה שקבלת היא המלאה. ואסביר שוב בקצרה. בתוך המנורה כמות קטנה מאוד של גז שהתפזרה בשניה שהמנורה נשברה. שאר החומר מוצק, שמת אותו באשפה, הוא לא נדיף, ולכן אין בעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות