שאלה בנוגע לוילון אמבטיה.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/07/2017 | 08:23 | מאת: רחל

זהו וילון PVC חדש והוא עדין מפריש ריח. קראתי שה- PVC כולל דיוקסין. האם יש סכנה בחשיפה לחומר זה. האם דיוקסין אינו נוצר רק בשריפות? בתודה

כן ולא. הריח של הוילון איננו דיאוקסין. הריח הנו תערובת ריחות של שאריות חומרים נדיפים מתהליך היצור של הוילון. יכול להיות מגוון רחב מאוד של חומרים. בהחלט רצוי לאוורר היטב את הוילון בחוץ או חלון פתוח בחדר האמבטיה/מקלחת עד שהריח יעלם. לגבי דיאוקסין, הוא נוצר בעיקר בשריפות. הוא לא מופרש מהוילון בשימוש יומיומי. אם תשרפו את הוילון (600 מעלות ומעלה) ישתחרר דיאוקסין, ולנשום אותו מאוד מסוכן. חומר גם רעיל וגם גורם מחלות קשות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות